Caută
Close this search box.

Argeş: Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani; opt persoane vor fi audiate

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează, miercuri, 18 percheziţii într-un dosar penal referitor la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, cercetările în acest caz sunt efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

15 descinderi au loc în Argeş, două în Ilfov şi una în municipiul Bucureşti.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada februarie 2022 – martie 2023, şapte societăţi comerciale din judeţul Argeş şi din municipiul Bucureşti, cu sprijinul unei societăţi din Curtea de Argeş, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, reprezentând prestări de servicii”, se precizează în comunicat.

Din cercetări a reieşit că prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului se ridică la aproximativ 860.000 de lei.

Opt persoane urmează să fie conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere, notează Agerpres.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Bucureşti şi Ilfov, beneficiind de sprijinul poliţiştilor criminalişti şi luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri