Caută
Close this search box.

Biden anunţă că a ordonat lovituri în Yemen care au fost efectuate „cu succes”. La operaţiune au mai participat – în afară de Regatul Unit – Australia, Canada, Olanda şi Bahrain

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că a ordonat, joi, atacuri asupra unor ţinte din Yemen având legătură cu rebelii Houthi şi a spus că operaţiunea a fost întreprinsă împreună cu Regatul Unit, cu sprijin de la Australia, Bahrain, Canada şi Ţările de Jos, ca „răspuns direct” la atacurile asupra navelor internaţionale în Marea Roşie. Şeful Casei Albe a avertizat că nu va ezita să ia măsuri suplimentare, dacă va fi necesar. Liderul Houthi Mohammed al-Bukhaiti a ameninţat că SUA şi Marea Britanie ”îşi vor da seama în curând” că atacurile din Yemen ”au fost cea mai mare prostie din istoria lor”, relatează BBC. Forţele SUA şi ale coaliţiei au lovit peste 60 de ţinte din 16 locaţii ale militanţilor Houthi din Yemen joi seară, a afirmat, într-un comunicat de presă, comandantul central al Forţelor Aeriene ale SUA, lt. generalul Alex Grynkewich, citat de CNN și News.ro.

Armata americană şi cea britanică au lansat joi lovituri împotriva mai multor ţinte Houthi în zonele controlate de aceşti rebeli în Yemen, un răspuns semnificativ după ce administraţia Biden şi aliaţii săi au avertizat gruparea militantă susţinută de Iran că va suporta consecinţele atacurilor repetate cu drone şi rachete asupra transportului comercial din Marea Roşie.

„Astăzi, la indicaţiile mele, forţele militare americane – împreună cu Regatul Unit şi cu sprijinul Australiei, Bahrainului, Canadei şi Ţărilor de Jos – au efectuat cu succes lovituri împotriva mai multor ţinte din Yemen folosite de rebelii Houthi pentru a pune în pericol libertatea de navigaţie pe una dintre cele mai vitale căi navigabile din lume”, a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat publicat de Casa Albă.

„Aceste lovituri sunt un răspuns direct la atacurile fără precedent ale rebelilor Houthi împotriva navelor maritime internaţionale din Marea Roşie – inclusiv la utilizarea de rachete balistice anti-navă, pentru prima dată în istorie”, a subliniat preşedintele SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri