Caută
Close this search box.

Clanul Duduianu, care a acționat în California, este acuzat că ar fi furat de la săracii din SUA. Cardurile sociale nu aveau cipuri de protecție. Metoda de fraudare a bancomatelor era folosită în România acum 10 ani

Gruparea condusă de Florin Duduianu, dezmembrată în mare parte de autorităţile americane, a folosit peste Ocean un model simplu de fraudare a bancomatelor aplicat în România în urmă cu 10 ani. Aşa au ajuns să fure milioane de dolari, bani care ar fi trebuit să ajungă la persoane defavorizate din Statele Unite, care beneficiază de ajutor de la stat. Între timp, la noi, băncile au luat măsuri suplimentrare pentru protejarea clienţilor.

Anchetatorii americani spun că gruparea de interlopi condusă de Duduianu le-a dat mult de furcă, pentru că a acționat în numeroase localități din California. Pentru prinderea lor s-au pus în mișcare polițiști de la peste 20 de secții, servicii specializate și procurori.

Infractorii au vizat bancomate din care se puteau face ușor retrageri de pe cardurile sociale distribuite persoanelor nevoiașe.

Nu Kirby, Agenţia de Servicii Sociale din Orange County: Furturile au loc la câteva minute după virarea banilor, în jurul orei 12 AM. Sincer, aceste dispozitive pot fi montate în mai puţin de două minute.

Mai întâi, investigatorii au depistat zonele în care acționa gruparea, apoi au urmărit cât de des treceau infractorii pe acolo pentru a-și monta dispozitivele de fraudare a bancomatelor.

Cameron Knauerhaze, şeful Departamentului de Poliţie din Westminster: Oamenii din spatele scenei, profesionişti în investigaţii, au verificat cantităţi mari de informaţii şi au îndreptat investigatorii aflaţi pe teren către anumite locaţii din Orange County. Și am dirijat forţele în consecinţă pe baza a ceea ce se întampla la ATM-uri.

Dispozitivele capturate și apoi prezentate de autoritățile americane din Orange County sunt identice cu cele folosite de infractori în România în urmă cu 10, chiar 15 ani.

Todd Spitzer, procurorul districtual din Orange County: Când vă uitaţi la aceasta vi se pare că e în regulă, dar nu e aşa. În partea din spate e o cameră şi înregistrează imagini când folosiţi cardul şi introduceţi datele dumneavoastră.

Lipsa cipurilor în cardurile de ajutor social a fost considerată de infractorii români cu experiență o oportunitate de a-și umfla buzunarele.

Florin Duduianu este printre printre primii membri ai grupării capturat de poliția din Statele Unite, în vara anului trecut. Era dat în urmărire internațională de Poliția Română, pentru șantaj și tâlhărie calificată.

The post Clanul Duduianu, care a acționat în California, este acuzat că ar fi furat de la săracii din SUA. Cardurile sociale nu aveau cipuri de protecție. Metoda de fraudare a bancomatelor era folosită în România acum 10 ani appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri