Caută
Close this search box.

O reţea de proxeneţi şi traficanţi de persoane a fost destructurată la Iași, de DIICOT

Cinci persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, iar o a şasea se află sub control judiciar, într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosirea prostituţiei infantile şi lipsire de libertate în mod ilegal, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Faptele s-au derulat anul trecut, când unul dintre inculpați a recrutat două victime minore în scopul exploatării sexuale.

„Acesta, împreună cu alţi trei inculpaţi cercetaţi în cauză, au obligat una dintre victimele minore (în vârstă de 16 ani) să practice prostituţia în beneficiul lor, transportând-o în diverse locaţii, identificând clienţi şi primind sumele de bani rezultate din activitatea infracţională. Cu privire la un alt inculpat s-a reţinut faptul că a întreţinut raporturi sexuale contra cost cu una dintre victimele minore despre care cunoştea că practică prostituţia, iar ulterior prin constrângere fizică a împiedicat-o să părăsească imobilul în care se afla, lipsind-o astfel de libertate în mod ilegal. De asemenea, unul dintre inculpaţi a determinat şi înlesnit unei persoane vătămate majore practicarea prostituţiei, negociind cu mai mulţi clienţi preţul prestaţiilor sexuale şi însuşindu-şi o parte din foloasele materiale astfel realizate”, spun procurorii DIICOT, se explică în comunicat.

Un alt inculpate a recrutat o victimă majoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia. După ce a adăpostit-o într-un imobil din Roman, a obligat-o să practice prostituţia în folosul său.

Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi. Acţiunile au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi şi poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

The post O reţea de proxeneţi şi traficanţi de persoane a fost destructurată la Iași, de DIICOT appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri