Caută
Close this search box.

Peste două treimi dintre români privesc cu pesimism direcția în care se îndreaptă România

alegeri anticipate

Trăim vremuri unde incertitudinea câștigă din ce în ce mai mult teren. Vedem la tot pasul lucruri care ne fac să ne gândim de două ori la alegerile pe care le facem, un lucru care nu este neapărat rău, însă aceasta stare de alertă se reflecta și în opiniile românilor.

Cel mai recent sondaj de opinie INSCOP, realizat la comanda news.ro, care aduce date interesante despre cum percep românii anul 2024 și ceea ce se va întâmpla în următoarele luni.

Peste două treimi din populație, 69,7% mai exact, privesc cu pesimism direcția în care se îndreaptă România. La polul opus, doar un sfert dintre români sunt optimiști. Această polarizare este nu doar o cifră, ci o poveste a unei țări la răscruce.

Interesant este că, votanții PSD, PNL și ai Alianței Dreapta Unită, împreună cu cei cu venituri foarte mari, se numără printre cei mai optimiști. Pe de altă parte, susținătorii AUR, persoanele cu venituri mici și așa-numitele „gulere gri” sunt cei mai pesimiști.

Economia țării este un alt capitol de interes major. Aproape jumătate dintre români anticipează o evoluție negativă a economiei, o cifră alarmantă. Totuși, un procent în creștere, de aproape 20%, văd lucrurile în mod pozitiv – un salt de la puțin peste15% în septembrie, anul trecut.

Votanții PSD și persoanele cu venituri mari se numără printre cei mai optimiști cu privire la viitorul economic al României. Pe de altă parte, utilizatorii activi pe Instagram și TikTok, alături de votanții AUR, sunt cei mai pesimiști.

În ceea ce privește nivelul de trai, peste jumătate dintre români se așteaptă la o deteriorare față de anul trecut. Cu toate acestea, există și o rază de speranță: peste o treime se așteaptă la un nivel de trai mai bun.

Tinerii și cei cu venituri foarte ridicate sunt optimiști cu privire la viitorul lor financiar. În contrast, votanții AUR și persoanele cu venituri foarte scăzute sunt cei mai pesimiști.
Acest sondaj INSCOP nu este doar un set de cifre; el reflectă speranțele, temerile și așteptările românilor.

The post Peste două treimi dintre români privesc cu pesimism direcția în care se îndreaptă România appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri