Caută
Close this search box.

Protestele transportatorilor şi fermierilor continuă în a opta zi: Trafic restricționat la Afumați și Vama Siret / Cererea de a protesta în București, respinsă

Protestele transportatorilor şi fermierilor continuă în a opta zi.

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri dimineaţă, că traficul este restricţionat în două judeţe, urmare a protestului transportatorilor şi fermierilor. În continuare sunt maşini şi utilaje parcate pe DN 2, în judeţul Ilfov, la Afumaţi, dar şi la Vama Siret, transmite News.ro.
 
”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (06:45), nu sunt înregistrate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier. În ceea ce priveşte situaţia protestelor transportatorilor/fermierilor, traficul rutier este restricţionat în 2 judeţe”, a transmis, miercuri, Centrul Infotrafic.

Nicușor Dan a respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor în fața guvernului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi seara că a respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor în fața guvernului, pe motiv că nu este rezonabilă.

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini și utilaje”, a anunțat pe Facebook primarul general al Capitalei.

Dar un alt motiv îl reprezintă faptul că exista riscul prăbușirii Pieței Victoriei sub greutatea numărului uriaș de utilaje, se arată în răspunsul Primăriei Capitalei prin care respinge protestul, potrivit Digi24.

„Blocarea totală a suprafeței din Piața Victoriei, precum și a tuturor arterelor care converg către aceasta (…) ar conduce la încălcarea ordinii și siguranței publice și a drepturilor celorlalți cetățeni ai Municipiului București. (…)

Aducerea și staționarea în zona menționată a unor vehicule de mare tonaj ar pune în pericol sănătatea și viața cetățenilor care tranzitează zona, respectiv structura de rezistență a pasajului”, se arată în document.

Fermierii intenționau să protesteze la guvern cu aproximativ 15.000 de vehicule, printre acestea urmând să se includă camioane, TIR-uri, tractoare, macarale, platforme auto, maxi-taxi, taxi și autoutilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri