Caută
Close this search box.

Ultima variantă pentru comasarea alegerilor propusă de PNL în coaliția cu PSD – alegerile europarlamentare concomitent cu cele locale în 9 iunie

psd

Liderii PNL au propus PSD în urmă cu câtva zile o nouă variantă de comasare a alegerilor: organizarea europarlamentarelor odată cu localele, în 9 iunie, au declarat pentru G4Media surse politice. O decizie în acest sens nu a fost luată în coaliție. Soluția presupune devansarea alegerilor locale, al căror termen normal este în jur de 29 septembrie. De ce este această comasare o miză pentru liberali? Pentru ca primarii PNL să se mobilizeze exemplar și pentru alegerile europarlamentare, nu doar pentru locale.

Liberalii presează încă de anul trecut pentru comasarea unora dintre cele patru rânduri de alegeri dintr-un simplu motiv: rândurile precedente de alegeri arată că mulți dintre puternicii primari PNL se demobilizează la alegerile care nu au legătură directă cu funcțiile lor (europarlamentare și parlamentare).

Or, sondajele de opinie pentru europarlamentare arată acum că PNL e fie la egalitate cu AUR, fie chiar sub partidul extremist, ceea ce ar fi o mare problemă politică pentru conducerea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri