Caută
Close this search box.

VIDEO. Povestea unui tată care a călătorit 40 km cu copilul în brațe, pentru a-l salva de bombele israeliene: Când auzeam bombele, aplaudam

Rami Abu Jamous, un jurnalist palestinian, și-a dus în brațe copilul de doi ani 40 de km pentru a încerca să scape de bombele israeliene.

Un videoclip postat de Al Jazeera documentează călătoria teribilă spre Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, la granița cu Egipt, unde cei doi stau acum la un prieten.

„Fiți pregătiți să înțelegeți cum se este viața unui palestinian în Gaza chiar acum”, a postat misiunea ONU a Palestinei pe rețeaua X.

“De fiecare dată când se auzea sunetul bombelor, începeam să aplaudăm. Aplauda și el cu noi, crezând că sunt artificii. Apoi se uita în ochii mei și își dădea seama că e vorba de ceva periculos”,  spune Rami Abu Jamous, care a mers e jos 40 de kilometri, cu copilul în brațe, traversând Fâșia Gaza de la nord la sud.

Pe 9 noiembrie, Rami a crezut că el și familia lui își trăiesc ultimele clipe și că vor pieri sub bombardamentele israeliene. Oamenii din zona în care locuia au primit ultimatum de la armata israeliană să își părăsească locuințele. Rami, împreună cu soția și copilul său au fost nevoiți să plece, ca mii de alți palestinieni, fără să aibă un loc unde să îi aștepte cineva.

Jurnalistul palestinian a plecat cu familia, ținând în mână un steag alb, pe care îl ridica de fiecare dată când auzea împușcături în apropiere.

O imagine teribilă surprinsă în drumul lor arată un tată îndurerat care își plânge băiatul ucis pe un trotuar.

 “Când Walid a văzut asta, am încercat să îi spun că este un circ și că ei se distrează în timp ce noi facem un film”, a povestit Rami.

 

The post VIDEO. Călătoria unui tată pentru a-și salva copilul de doi ani de bombele israeliene. A traversat Fâșia Gaza de la nord la sud, cu copilul în brațe appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri