Caută
Close this search box.

NASA a descoperit un „super-Pământ” pe care s-ar putea locui

NASA a descoperit un „super-Pământ” pe care s-ar putea locui. Planeta numită TOI-715 b se află „la doar” 137 de ani lumină distanță, potrivit The New York Post.

„După standardele astronomice, asta nu este prea rău!” a scris NASA pe platforma X.

Planeta este de aproximativ o dată și jumătate mai mare decât Pământul și completează o orbită completă („un an”) – în doar 19 zile, a dezvăluit NASA.

Mai promițător, roca spațială are o zonă locuibilă „conservativă” în jurul stelei sale părinte, ceea ce înseamnă că poate forma apă lichidă la suprafața sa, ceea ce ar fi vital pentru a susține formele de viață.

Planeta nou descoperită urmează o orbită situată la distanța optimă de steua sa (stea părinte), permițând posibila formare a apei în stare lichidă pe suprafața sa: un element crucial pentru viață.

Această revelație fascinantă ar putea să nu fie singura; există posibilitatea ca o a doua planetă să existe în apropierea lui TOI-715 b. Aceasta are dimensiunea aproximativ asemănătoare cu cea a Pământului, potrivit TVR info. Este posibil ca ambele planete să se în zona locuibilă care înconjoară steaua lor părinte.

Steaua-părinte a lui TOI-715 b, o stea de mici dimensiuni, este mai rece decât Soarele nostru, fapt care face mai ușoară localizarea planetelor mici, stâncoase, capabile să adăpostească viață. În ciuda apropierii de stelele lor, aceste planete rămân în zona locuibilă din cauza producției de căldură reduse a stelelor de dimensiuni reduse.

O parte a planetei este îndreptată întotdeauna către steaua sa, ceea ce înseamnă că diferențele de temperatură ar putea diferi foarte mult.

Planeta TOI-175 b se alătură listei de planete posibil locuibile pe care telescopul Webb le poate examina și în privința atmosferei, a menționat Agenția Spațială Americană.

Exoplanetele sunt lumi situate în afara sistemului nostru solar și sunt studiate de telescopul spațial James Webb din anul 2018.

„Multe aspecte depind de celelalte proprietăți ale planetei, inclusiv de masivitatea acesteia și de posibilitatea de a fi clasificată drept o „lume a apei”. Acestea ar face atmosfera sa, dacă este prezentă, mai proeminentă și mult mai puțin dificil de detectat decât cea a unei lumi masive, dense și mai uscate, care, probabil, își va menține atmosfera mai aproape de suprafață”, a adăugat NASA.

Planeta a fost descoperită luna trecută de o echipă de oameni de știință internaționali condusă de Georgina Dransfield de la Universitatea din Birmingham din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri