Caută
Close this search box.

Ambasadorul Italiei: Există un angajament politic privind aducerea în România a condamnaților pentru corupție. Dar este vorba să fie lăsaţi și cetăţenii italieni, după o condamnare definitivă, să îşi execute pedeapsa acasă

Cele două guverne, român și italian, sunt complet conştiente de situaţia fugarilor, dar aș vrea să subliniez şi care este principala noastră preocupare aici, anume condiţiile de detenţie pentru cetăţenii italieni care sunt în închisori din România, a declarat ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni, într-un interviu pentru Agerpres.

Diplomatul italian a explicat care sunt limitele între care se poartă discuțiile între cele două guverne, în privința extrădării persoanelor condamnate.

Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei: Există un angajament politic privind posibilitatea ca persoane condamnate în ţara de origine să execute pedeapsa în ţara de origine. Asta înseamnă aducerea în România a persoanelor condamnate de instanţele române pentru infracţiuni economice, financiare, de exemplu, pentru corupţie. Pe de altă parte, este vorba să fie lăsaţi cetăţenii italieni, după o condamnare definitivă, să îşi execute pedeapsa în Italia. Cele două guverne nu pot trece dincolo de aceste aspecte, pentru că vorbim de aspecte care depăşesc sfera Executivului.

Discuții cu reprezentanţi ai Guvernului român, despre cetățenii italieni închiși aici

Ambasadorul a spus că urmărește soarta cetățenilor italieni aflați în închisorile din România și că a vorbit „cu reprezentanţi ai Guvernului român, la mai multe niveluri, despre aceste cazuri”.

Avem o cooperare foarte bună, chiar şi la nivel personal, cu ministrul Justiţiei, cu penitenciarul unde sunt deţinuţi tineri italieni – Poarta Albă. I-am vizitat şi vom urmări îndeaproape procesul lor – a spus diplomatul.

Antrenamente militare comune și cooperare în industria de profil

În domeniul Apărării, Alfredo Maria Durante Mangoni a declarat că există un mare potenţial privind îmbunătăţirea nivelului de antrenamente militare, dar şi în privinţa cooperării româno-italiene în industria militară.

Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei: Vedem un mare potenţial şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea nivelului de antrenamente militare, dar şi în ceea ce priveşte cooperarea în industria militară, având în vedere faptul că România trece de la platforme vechi, de tip sovietic, la platforme mai performante, fie că vorbim de materiale, de servicii, în toate domeniile. Am investit în România în domeniul naval, drone, sateliţi. Putem oferi un spectru larg de produse şi servicii, care permit şi un transfer de tehnologie important şi oportunităţi de angajare în domenii calificate în România.

El a afirmat că România şi-a manifestat interesul de a evalua o formă de participare a Italiei la activităţi de deminare în Marea Neagră şi că guvernele din cele două ţări discută pe această temă.

Diplomatul a spus şi că aderarea completă a României la Schengen este „o decizie strategică” ce trebuie luată cât mai curând posibil.

The post Ambasadorul Italiei: Există un angajament politic privind aducerea în România a condamnaților pentru corupție. Dar este vorba să fie lăsaţi și cetăţenii italieni, după o condamnare definitivă, să îşi execute pedeapsa acasă appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri