Caută
Close this search box.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost convocat la MAE, în legătură cu decesul subit al opozantului rus Alexei Navalnîi

Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a dat dispoziţie, miercuri, ca ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti Valery Kuzmin să fie convocat la sediul MAE, în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziţie Alexei Navalnîi. „Reprezentantul MAE a subliniat că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităţilor ruse”, precizează MAE.

Reprezentantul MAE a subliniat că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităţilor ruse. A evidenţiat nevoia unei investigaţii transparente, independente, cuprinzătoare cu privire la circumstanţele în care s-a produs decesul. A menţionat obligaţia morală a autorităţilor ruse de a transmite neîntârziat trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîi familiei acestuia”, conform MAE.

Convocarea ambasadorului rus reflectă poziţia consecventă a României de condamnare a încălcărilor masive şi sistematice ale drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale în Federaţia Rusă, respectiv solicitările de respectare de către Federaţia Rusă a angajamentelor asumate la nivel internaţional în acest domeniu”, se mai spune în comunicat.

Pe 16 februarie, Alexei Navalnîi , adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare. El era încarcerat după ce s-a întors în Rusia, la începutul lui 2021, iar starea sănătăţii i s-a deteriorat în ultimele luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri