Caută
Close this search box.

Companiile care vor conduce lumea. În 20 de ani au ajuns adevărați coloși

Facebook este de 20 de ani în vieţile noastre, cu bune şi rele. Compania care deţine suita de aplicaţii de socializare, Facebook, Whatsapp, Instagram sau Messenger, este una dintre cele mai mari din lume. Și când zicem cele mai mari, ne referim indiferent de domeniu. Așa că, să ne uitam la banii din spatele aplicațiilor pe care le folosim zi de zi.

Acum 20 de ani, Facebook era doar un site. Acum, compania Meta este evaluată la 1 trilion de dolari. Are peste 70 de mii de angajați în toată lumea și are peste 115 miliarde de dolari cifra de afaceri. Prin comparație, bugetul României a depășit anul trecut 300 de miliarde de euro. Ei, bine, pe Facebook de exemplu oamenii însemnă bani. Conturile înseamnă bani. Compania își obține banii în principal din publicitate. Doar că, cunosc atât de bine clientul încât vânzările merg extraordinar de bine. Cum au ajuns să îl cunoască? Ei, bine, prin accesul extins la datele noastre.

Săptămână trecuta Meta, compania din spatele Facebook, anunța un profit de 39 de miliarde de dolari. Și peste 3 miliarde de conturi. Imens. Și nu este singura.

Aphabet de exemplu, compania din spatele Google, are o capitalizare bursieră de aproape 2 trilioane de dolari și a avut venituri de peste 250 de miliarde de dolari. Acum este în voga TikTok. Ei, bine, Tik Tok este o afacere profitabilă. 58 de miliarde de dolari cifra de afaceri și o capitalizare bursieră de aproape 400 de miliarde de dolari. Și acestea sunt doar câteva exemple. Trilioane și trilioane de dolari.

În doar 20 de ani, companiile digitale au ajuns să fie niște coloși. Americanii spun acum de exemplu google it, când vor să te roage să cauți ceva pe internet. Atât de dependenți am ajuns de rețelele sociale. Adunând, 6 miliarde de oameni au în acest moment un cont pe o rețea socială.

Noua, aceste conturile ne aduc prietenii mai aproape, pentru unii înseamnă un ajutor în afacerile lor iar pentru companiile din spate înseamnă trilioane de dolari. De ce vorbim despre ele? Pentru că economia viitorului este digitală mai mult că oricând. s-ar putea spune că este uberdigitala, adică este socială și dotată cu inteligență artificială.

Aceste companii au toate șansele să fie într-un viitor apropiat să fie mai importate decât statul. Să conducă lumea pentru că pe serverelele lor găsim inteligența artificială. Unii spun că deja o fac din moment ce sunt apărate chiar de lege. În Statele Unite, Meta și celelalte companii de profil, de exemplu, Meta și alte companii de social media sunt apărate de o lege din 1996, cunoscută sub numele de Secțiunea 230 , care a oferit platformelor de internet imunitate față de multe tipuri de procese, inclusiv procese pentru publicarea sau găzduirea de postări potențial defăimătoare scrise de alții.

Companiile, inclusiv Meta, au declarat că imunitatea lor în temeiul Secțiunii 230 este largă, excluzând, de asemenea, procesele care susțin că produsele lor au defecte de design dăunătoare, cum ar fi cauzarea de dependență sau recomandarea de conținut terorist.

The post Companiile care vor conduce lumea. În 20 de ani au ajuns adevărați coloși appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri