Caută
Close this search box.

Fotograful rus Dmitri Markov, 42 de ani, a fost găsit mort în casă. Poza care l-a făcut celebru avea legătură cu Aleksei Navalnîi

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la vârsta de 42 de ani, a anunțat vineri presa locală din orașul său natal Pskov, citându-i pe prietenii săi, transmite The Moscow Times.

Markov făcea poze doar cu IPhone-ul său, cu care surprindea imagini din viața de zi cu zi a rușilor.

Una dintre fotografiile a devenit un simbol al protestelor din anul 2021 față de arestarea lui Alexei Navalnîi, mort tot vineri, în timpul detenției politice dintr-o închisoare de la Cercul Polar.

Fotografia înfățișează un polițist cu cagulă pe față stând pe un scaun, la un birou aflat sub portretul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Fotografia a fost vândută cu 2 milioane de ruble (peste 21.000 de dolari), la o licitație online, veniturile fiind destinate persoanelor reținute sau amendate în timpul mitingurilor organizate în sprijinul lui Navalnîi.

Dmitri Markov a fost dependent de droguri. El a lucrat voluntar într-un orfelinat și la o organizație destinată persoanelor cu dizabilități.

The post Fotograful rus Dmitri Markov, 42 de ani, a fost găsit mort în casă. Poza care l-a făcut celebru avea legătură cu Aleksei Navalnîi appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri