Caută
Close this search box.

Iohannis participă la reuniunea de lucru privind sprijinul acordat Ucrainei, organizată de Emmanuel Macron

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie 2024, la Paris, Republica Franceză, alături de o serie de lideri aliați, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Reuniunea de nivel înalt este organizată de Președintele Franței, Emmanuel Macron – anunță un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Discuțiile vor viza evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea opțiunilor pentru intensificarea asistenței pentru Ucraina.

Președintele României salută demersul Președintelui francez și subliniază că unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esențiale și trebuie menținute.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va reafirma, și cu această ocazie, poziția constantă a României de susținere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri