Caută
Close this search box.

Israel-Hamas. Blinken consideră că ”rămâne loc pentru un acord” privind ostaticii din Gaza

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a afirmat miercuri la Tel Aviv că mai „rămâne loc pentru un acord” privind ostaticii între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, după declaraţii foarte dure ale premierului israelian, Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

„Sunt lucruri clar inacceptabile în răspunsul Hamas”, dar „credem că acest lucru deschide spaţiu pentru a se ajunge la un acord şi vom lucra fără pauză în acest sens”, a declarat Antony Blinken, potrivit Agerpres.

„Israelul are obligaţia de a face tot posibilul pentru a se asigura că civilii sunt protejaţi şi că primesc asistenţa de care au nevoie în desfăşurarea conflictului”, a adăugat el.

„Orice campanie militară întreprinsă de Israel trebuie în primul rând” să protejeze civilii, a continuat secretarul de stat american, insistând că există „modalităţi de a face acest lucru”.

Premierul israelian a ordonat miercuri armatei să „pregătească” ofensiva asupra oraşului Rafah, unde palestinienii s-au refugiat în număr mare din faţa războiului împotriva Hamas, respingând aparent orice concesie în negocierile pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza.

În discuţia sa cu prim-ministrul şi alţi înalţi responsabili israelieni, Antony Blinken a subliniat „profunda preocupare” a Statelor Unite cu privire la „acte şi discursuri” care „sporesc tensiunile”, „sabotează sprijinul internaţional” şi subminează „securitatea Israelului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri