Caută
Close this search box.

Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova, anchetat de DNA și plasat sub control judiciar, demisionează din toate funcţiile din PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de procurorii DNA sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii, a anunțat joi seară că demisionează din toate funcţiile deținute în PNL, deoarece, spune el, „partidul nu are nicio legătură cu această speță”.

Potrivit DNA, Dumitrescu este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, după ce ar fi primit peste 16 milioane de lei de la un om de afaceri care avea un contract cu CJ, iar ulterior a mai obţinut unul.

FOTO; Digi24

În dosar este vizat şi administratorul public al judeţului Prahova, Vasile Anna-Maria. Sub control judiciar au fost plasaţi sora lui Dumitrescu şi soţul acesteia, potrivit News.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 1 februarie, a inculpaţilor: Iulian Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, pentru luare de mită şi fals în declaraţii, o persoană fizică, rudă cu Iulian Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi o persoană fizică, afin cu Iulian Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

În cauză procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor 3 inculpaţi, asupra unui bun imobil aparţinând inculpatului Dumitrescu Iulian şi asupra a 19 imobile aparţinând celor 2 complici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri