Caută
Close this search box.

Mama lui Navalnîi către Putin: Vreau să-mi îngrop fiul / Petiție pentru ca trupul dizidentului să fie dat familiei

navalnîi

Peste 67.000 de cetățeni ruși au trimis note oficiale către Comitetul de Investigații al Rusiei, în care au cerut ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie returnat familiei sale.

Inițiativa lansată de grupul pentru drepturile omului OVD-Info vine în contextul în care Uniunea Europeană a cerut o anchetă internațională independentă cu privire la decesul lui Alexei Navalnîi, anunțat pe 16 februarie de autoritățile ruse din regiunea arctică Iamalia-Neneția, aflată la circa 1.900 de kilometri la nord de Moscova.

Mama lui Alexei Navalnîi s-a adresat marți președintelui rus Vladimir Putin, din fața închisorii IK-3 din nordul Rusiei, cu rugămintea de a-i preda imediat trupul fiului său pentru a-l putea înmormânta.

„Deja pentru a cincea zi, nu-l pot vedea, nu vor să-mi dea trupul său și nici măcar nu vor să-mi spună unde este. Fac apel la Vladimir Putin. Decizia depinde doar de el. Lăsați-mă în sfârșit să-mi văd fiul. Cer ca trupul lui Alexei să fie eliberat imediat, pentru a-l putea îngropa într-un mod uman”, a declarat Ludmila Navalnaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri