Caută
Close this search box.

Mircea Cărtărescu a fost decorat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu „Ordinul de Onoare”

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost decorat, miercuri, cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova, printr-un decret semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„În semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite excepționale in afirmarea literaturii române in lume, precum și pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România, domnului Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar și publicist, i se conferă «Ordinul de Onoare»”, se arată în document, transmite tvrmoldova.md.

În seara zilei de 14 februarie, scriitorul Mircea Cărtărescu va discuta cu cititorii şi toţi cei interesaţi de creaţia sa, în cadrul evenimentului „Un om care scrie”,  desfășurat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău, de Ziua Naţională a Lecturii. Dialogul va fi moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun.

TVR Moldova, promotor al limbii şi literaturii române, va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 18.00.

Mircea Cărtărescu a participat, la Chișinău, la mai multe evenimente, alături de soția sa, Ioana Nicolaie, de la întâlniri cu elevi și liceeni până la discuții cu colegi de breaslă.

Faptul că azi la Chișinău au loc mai mule evenimente cu participarea lui Mircea Cărtărescu și a Ioanei Nicolaie – de la întâlniri cu elevi și liceeni până la discuții cu colegi de breaslă literară – înseamnă noi punți între cele două maluri de Prut și o interconectare și mai puternică între cele două țări, inclusiv pe domeniul culturii.” – a spus Sergiu Prodan, ministrul moldovean al Culturii.

Născut la 1 iunie 1956 la București, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru Literatură.

The post Mircea Cărtărescu a fost decorat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu „Ordinul de Onoare” appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri