Caută
Close this search box.

Nemulțumirile personalului medical. Sindicaliștii Federației ”Solidaritatea Sanitară” protestează în spitale, în timpul pauzei de masă

Membrii Federației ”Solidaritatea Sanitară” vor picheta, joi, sediile spitalelor, în timpul pauzei de masă. Sindicatul susține că aceasta este o „repetiție pentru grevă”. Principalele revendicări sunt legate de salarii.

Federația “Solidaritatea Sanitară” a prezentat, într-un comunicat, principalele revendicări:

„Majorarea nediscriminatorie a salariilor de bază pentru toate categoriile de personal din Sănătate cu același procent stabilit pentru categoriile de personal similar din sectorul Educație, respectiv cel puțin 25% pentru anul 2024.

– Acordarea integrală a drepturilor salariale prevăzute de legea 153/2017, incluzând raportarea coeficienților de ierarhizare la salariul minim pe economie aflat în plată, raportarea sporurilor la salariul aflat în plată, plata gărzilor cu tariful orar al normei de bază, acordarea indemnizației de hrană prin raportarea la salariul minim pe economie aflat în plată.

– Adoptarea proiectului de lege a salarizării (Anexa pentru sănătate) negociat cu Ministerul Sănătății în forma stabilită cu partenerii sociali și aplicarea grilelor de salarizare stabilite prin raportare la salariului minim pe economie aflat în plată.

– Finalizarea negocierii clauzelor, procedurilor și anexelor conform obligațiilor convenite în Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector Sănătate 2023-2025, incluzând transpunerea și aplicarea Anexei nr. 13.

– Adoptarea măsurilor de creștere a calității vieții profesionale a angajaților din sănătate și de creștere a calității actului medical, acestea incluzând măsuri precum recunoașterea îndeplinirii anticipate a stagiului de cotizare, introducerea conciliatorilor specializați în conflictele individuale de muncă din sectorul sănătate, echivalarea competențelor asistentelor medicale absolvente de postliceală s.a.”

Luând în calcul aceste revendicări, sindicatul își îndeamnă membrii afiliați să picheze, azi, spitalele, în timpul pauzei de masă.

„Dacă ne împărtășiți obiectivele și modul în care ne raportăm la ele atunci vă invităm să ne sprijiniți acțiunile!
Puteți începe prin a participa la acțiunea ce se va desfășura mâine, 29.02.2024, între orele 12:00 și 12:30: PROTESTUL DIN PAUZA DE MASĂ („REPETIȚIA PENTRU GREVĂ”).

Dacă veți considera că reușita este una suficient atunci vă respectăm modul de evaluare a reușitei și decizia! Ne rămâneți în continuare colegi/colege, indiferent ce veți face, beneficiind împreună de rezultate și suportând împreună efectele nereușitelor!”, a transmis Federația “Solidaritatea Sanitară”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri