Caută
Close this search box.

Regele Charles i-a cerut sfaturi spirituale starețului Efrem Vatopedinul, din Muntele Athos, după diagnosticul de cancer

Arhimandritul grec Efrem Vatopedinul a declarat că Regele Charles al III-lea a apelat la el pentru sfaturi spirituale după ce a primit diagnosticul de cancer, scrie The Independent.

Monarhul, care a urcat pe tron în urmă cu 17 luni, a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era tratat pentru o prostată mărită benignă.

Părintele Efrem, stareț al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, a dezvăluit la începutul acestei luni că Regele Charles l-a contactat după ce a primit diagnosticul de cancer pentru a căuta „rugăciuni și cuvinte bune astfel încât să găsească puterea de a depăși dificultățile”.

Charles al III-lea și starețul din Muntele Athos împărtășesc o prietenie care durează de 25 de ani și care a devenit mai strânsă după moartea Prințesei Diana în 1997.

Charles are o sofisticare spirituală, o viață spirituală”, a spus Efrem Vatopedinul publicației The Sun. „Da, am vorbit încă de la diagnosticare și cred că va depăși (n.n încercarea).”

Deși puține informații despre prietenia lor au fost făcute publice, Charles ar fi vizitat comunitatea monahală din Muntele Athos de cel puțin opt ori.

Charles l-a întâlnit pentru prima dată pe starețul Efrem Vatopedinul în 1998, în timpul vizitei sale la mănăstirea Vatopedi, care avea loc la scurt timp după moartea Dianei. Monarhul are acum propriile sale camere rezervate pentru când va sta la Mânăstirea Vatopedi.

Avem o relație foarte bună”, a adăugat starețul.

The Sun a citat o sursă care spune că lui Charles îi place să mediteze, să se roage și să urmeze ritualuri străvechi, cum ar fi „să se trezească la 4 dimineața pentru a asculta Liturghia pe care o adoră absolut”.

Nu există nicio îndoială că regele britanic este ortodox în inima lui”, a spus un alt călugăr grec pentru The Greek Herald. „Din păcate, el este foarte constrâns de poziția sa.”

Monarhul a făcut un pas înapoi față de îndatoririle sale publice, dar a fost văzut având o stare de spirit bună săptămâna trecută, când a citit felicitările și mesajele de susținere care i-au fost trimise în timpul tratamentului împotriva cancerului.

Charles al III-lea a mulţumit pentru sprijinul primit după anunţul referitor la cancerul de care suferă

Regele Charles al III-lea a adresat sâmbătă „cele mai sincere mulţumiri” persoanelor care i-au transmis mesaje de susţinere, în primul său comunicat de presă după diagnosticul de cancer primit.

Charles i-a spus prim-ministrului Rishi Sunak săptămâna trecută că aproape 7.000 de felicitări primite de la cei care îi doresc binele l-au emoționat „până la lacrimi de cele mai multe ori”.

Românii, cu gândul la Regele Charles al III-lea. Suveranul britanic a început lupta cu cancerul

Gândurile multor români se îndreaptă în această perioadă grea spre Regele Charles.

„Vă susținem cu toții. Țara vă susține”, a spus Rishi Sunak.

The post Regele Charles i-a cerut sfaturi spirituale starețului Efrem Vatopedinul, din Muntele Athos, după diagnosticul de cancer appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri