Caută
Close this search box.

România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei

România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al NATO, potrivit corespondentei Bloomberg la Casa Albă, care a scris pe reteaua X.

Premierul olandez în exercițiu, Mark Rutte, este considerat favorit în cursa pentru șefia NATO. Dar potrivit unor surse, acesta nu poate strânge suficiente voturi din cauza unei opoziții din partea aliaților de frontul estic.

În 2022 Iohannis declara că „dacă i s-ar face o astfel de propunere, ar evalua situația foarte serios și ar face o declarație publică”.

Regatul Unit a anunțat joi că îl susține pe premierul olandez Mark Rutte ca succesor al lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO. Un oficial de la Casa Albă a declarat pentru Reuters că și „președintele Biden susține puternic candidatura premierului Rutte să fie următorul secretar general al NATO”.

The post România a anunțat aliații NATO că îl propune în mod oficial pe Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al alianței appeared first on tvrinfo.ro.

„}]]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri