Caută
Close this search box.

Cătălin Cherecheș a acționat România în judecată, la CEDO

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş a dat România în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil. Marți dimineață, el a dat o declarație prin videoconferință în procesul de la instanța supremă în care cere mutarea unui proces la o altă instanță.

Avocatul lui Cătălin Cherecheș a anunțat că a depus deja o cerere la CEDO pentru că clientului său i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

„Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, a precizat Răzvan Doseanu.

La procesul de azi de la instanța supremă, Cherecheș a dat prin videoconferință o declarație de la Penitenciarul Rahova unde este încarcerat după extrădare.

„Doamnă președinte, sunt condamnat definit și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog să beneficiez de judecata unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa”, a spus Cherecheș, potrivit Digi 24.

El încearcă să mute procesul în care contestă condamnarea la cinci ani de închisoare la o altă curte de apel din România.

În prezent, această cerere se judecă la Curtea de Apel Cluj, aceeași instanță care a decis condamanarea lui definitivă în noiembrie.

Principalul motiv invocat este că unul dintre judecătorii care au decis condamnarea și care lucrează în continuare la acea instanță este și implicat în dosarul socrilor lui Cherecheș, judecați pentru că ar fi încercat să îi cumpere acestuia achitarea.

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, extrădat din Germania pentru a executa în România pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită, se află de aproape o săptămână la Penitenciarul Rahova.

El va sta la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantină de 21 de zile, iar ulterior va fi dus la Aiud şi apoi la Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri