Caută
Close this search box.

Cioloş şi Drulă, plângeri penale împotriva premierului Marcel Ciolacu

Cioloş şi Drulă, plângeri penale împotriva premierului Marcel Ciolacu

Două plângeri penale au fost depuse împotriva lui Marcel Ciolacu, pe motiv că declarațiile prin care anunţa că România ar putea pierde procesul cu Gabriel Resources au afectat interesele ţării.

Dacian Cioloş a depus o reclamaţie la Parchetul General, iar şeful USR, Cătălin Drulă, a făcut același lucru la DNA. Între timp, după decizia Tribunalului de Arbitraj, acţiunile companiei canadiene s-au prăbușit.

Marcel Ciolacu, în calitate de demnitar al statului român, s-a antepronunțat în privința procesului cu Gabriel Resources, ceea ce a dăunat profund interselor României și românilor, susține fostul premier Dacian Cioloș. În mandatul lui a fost depusă cererea de înscriere a sitului Roșia Montană în Patrimoniul UNESCO.

Dacian Cioloș, preşedinte REPER: Am dorit să cer Parchetului General să verifice măsura în care această antepronunțare și aceste declarații au avut un impact pe bursă, nu doar în Toronto unde e listată compania Roșia Montană Gold Corporation, ci și pe bursa din România.

Și liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat plângeri similare împotriva premierului, conform TVRInfo.

Cătălin Drulă, preşedinte USR: Astăzi am depus plângere împotriva premierului Marcel Ciolacu pentru mai multe infracțiuni, printre care și manipularea pieței de capital. Această plângere a fost depusă la DNA, apoi am depus plângere la ASF, autoritatea care supraveghează piețele financiare și la Agenția Națională de Integritate.

Opoziția îl acuză pe prim-ministrul Ciolacu de manipularea bursei în cazul Roșia Montană

Liderii opoziției îi acuză pe premierul Marcel Ciolacu și pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, de manipulare a bursei, în cazul Roșia Montană.

Astăzi, șeful guvernului nu a comentat demersurile făcute de liderii opoziției. În weekend însă a avut o replică tăioasă.

Marcel Ciolacu, prim-ministru: „Despre ce bursă, ce eu joc la bursă? (…) Adică eu câștig un proces și nu las o datorie de miliarde de euro României și sunt acuzat că de ce am câștigat procesul, chiar nu le e rușine?”

Cei doi politicieni acuză faptul că în urma declarațiilor lui Marcel Ciolacu și Marcel Boloș, care se așteptau ca România să piardă procesul și să trebuiască să plătească despăgubiri de miliarde de dolari, prețul acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat.

Acum însă, după publicarea deciziei, cotațiile s-au prăbușit, la 0.05 dolari canadieni. Valoarea companiei ar fi scăzut deja cu 850 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri