Caută
Close this search box.

Drone ruseşti au explodat în apropierea convoiului preşedintelui Zelenski şi premierului grec, la Odesa

Atac al ruşilor în portul de la Odesa foarte aproape de convoiul preşedintelui  Volodimir Zelenski care se îndrepta spre locul de întâlnire cu premierul grec Kiriakos Mitsotakis. Au căzut mai multe drone kamikaze la 150 de metri de delegaţia elenă dar nu au produs decât panică. Din raţiuni de securitate conferinţa de presă a celor doi a fost înregistrată. Este răspunsul ruşilor la atacul cu drone de azi noapte din sud-vestul Rusiei.

A fost o noapte de coşmar pentru ruşii care s-au trezit cu mai multe obiective militare din sud vestul ţării atacate cu drone. O fabrica de muniţii, un aerodrom militar şi un depozit de petrol care a sărit în aer după impactul cu drona.

Guvernatorul rus al regiunii Kursk: În momentul de faţă este un incendiu acolo. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului.

Ruşii au lansat nu mai puţin de 42 de drone Shahed în direcţia Sumii, Odesa şi Harkov, dar numai câteva şi-au atins ţintele, ca de obicei civile. În Sumii, unde au căzut trei asemenea parate de zbor fără pilot a fost lovită şi o grădiniţă.

Pentru ucraineni situaţia pe front nu este deloc uşoară. Dronele sunt vitale în lupta cu ruşii. Le folosesc pentru a culege informaţii sau pur şi simplu să atace şi astfel fac economie de obuze.

Artem Kholodkevych, comandant unitate de artilerie: Tragem cu precizie mai mare ca inamicii. Ruşii încă folosesc metode din primele două războaie mondiale.

Trag aşa cum au stabilit la centru fără să se uite unde trag. Trag să ne nimicească dar nu au precizie. Pot spune că soldaţii noştri acţionează ca nişte profesionişti.

Au intrat în bătălie şi dronele maritime folosite de armata ucraineană pentru a distruge fregatele ruseşti sau navele de patrulare.

„Hunter”, general de brigadă la Serviciul de securitate al contrainformațiilor militare din Ucraina: Aceasta este o dronă cu navigabilitate și capacități noi, îmbunătățită semnificativ, care cu siguranță va putea  livra o sarcină utilă de peste o tonă la o distanță de peste 1.100 de kilometri.

În lipsa armamentului care continuă să întârzie, soldaţii se descurcă aşa cum pot. Sapă tuneluri în apropierea poziţiilor ruseşti de unde lansează atacuri.

The post Drone ruseşti au explodat în apropierea convoiului preşedintelui Zelenski şi premierului grec, la Odesa appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri