Caută
Close this search box.

Dynamic Manta, cel mai important exercițiu antisubmarin al NATO, desfășurat în largul coastelor Siciliei, ajunge la final

[[{„value”:”

Nave de luptă, elicoptere și câteva mii de militari din mai multe țări participă la cel mai important exercițiu antisubmarin al NATO. Manevrele care au loc în largul coastelor Siciliei au început luna trecută și se vor încheia vineri.

Exercițiul Dynamic Manta se desfășoară în Marea Mediterană. La el participă militari din 9 țări NATO. Scenariul este descoperirea și neutralizarea a 6 submarine inamice.

Thomas Wall, comandantul unităţii de submarine a NATO: Operațiunile antisubmarin sunt complexe, deoarece găsirea submarinelor este o provocare și nu există un singur tip de navă care face acest lucru. Sunt numeroase platforme (nave, avioane, elicoptere) care lucrează împreună și devine un sport de echipă esențial ca să găsești acele submarine. Sunt foarte greu de găsit și sunt foarte letale, de aceea națiunile le cumpără.

La operațiunile NATO din largul coastelor Siciliei participă submarine ale Greciei, Franței, Italiei, Spaniei și Turciei, dar și avioane și elicoptere din 7 țări aliate.

Alper Vural, Forţele Navale ale Turciei: Operațiunile împotriva submarinelor sunt grele, deoarece trebuie să urmărim, să detectăm și să găsim un submarin în ape puțin adânci sau la mare adâncime.

NATO organizează exercițiul Dynamic Manta în fiecare an. Anul acesta, durata manevrelor este de aproape 2 săptămâni.

The post Dynamic Manta, cel mai important exercițiu antisubmarin al NATO, desfășurat în largul coastelor Siciliei, ajunge la final appeared first on tvrinfo.ro.

„}]] 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri