Caută
Close this search box.

EXCLUSIV O româncă de 27 de ani este polițistă în orașul italian Veneția

Veneția este în siguranță pe mâinile unei polițiste românce. Raluca este o tânără din Sinaia, care a crescut în Italia și a reușit să fie admisă în Poliția Locală din Veneția. Nu este singurul agent de altă naționalitate, pentru că mai are colegi născuți în Brazilia, China sau Tunisia. Aproape 20% dintre localnici sunt de origine străină, așa că Poliția a devenit și ea… internațională.

Trebuie să fii ferm, să impui respect și să fii sensibil la problemele cetățenilor. Sunt doar câteva caracteristici pe care Raluca Băniță crede că trebuie să le aibă un polițist.

Are 27 de ani, s-a născut la Sinaia și a venit cu familia în Italia când avea 9 ani. A absolvit Facultatea de Filosofie la Veneția, dar a visat mereu să devină polițist.

Raluca Băniță, polițist local în Veneția: Mama mea a vrut să facă Academia de Poliție în România, dar, din păcate, nu a reușit să intre și mi-a transmis ea pasiunea pentru poliție. Îmi place mult orașul și voiam să fac ceva concret pentru comunitatea Veneției. M-am integrat foarte bine și nu, nu mi-a fost frică să încerc să dau concurs în Poliția locală. Mi-a plăcut foarte mult ce am învățat, de la domeniul administrativ, până la penal.

Mama Ralucăi lucrează la un hotel de lux din Veneția, unul dintre cele mai cunoscute din lume, iar tatăl său este șofer de TIR.

Pasiunea pentru poliție l-a molipsit și pe fratele mai mic al Ralucăi.

Raluca Băniță, polițist local în Veneția: După ce am intrat eu, acum 2 ani și jumătate, fratele meu a dat și el concurs acum un an și așteaptă să intre și el, deci o să fim în familie aici, în Poliția locală. Sunt foarte mândră.

În Poliția Locală din Veneția, 7 agenți au ambii părinți străini, și alți 10 au cel puțin unul dintre părinți de altă naționalitate. Polițiștii multietnici sunt un ajutor în plus, mai ales în situațiile în care au de-a face cu străini care încalcă legea.

Marco Agostini, comandantul Poliției Locale Veneția: Deja, 25 la sută din populația Veneției este de origine străină, iar asta înseamnă că în mod natural se reflectă și în administrația locală. Iar Poliția locală este cea cu care intră în contact cetățenii, deci este normal să fie așa.

Raluca spune că turiștii români sunt bucuroși să primească în limba lor indicații sau sugestii despre obiectivele cele mai interesante.

Deși locuiește de 18 ani la Veneția, o parte din sufletul tinerei a rămas în România, unde merge și cu prietenul ei italian, tot polițist.

Raluca Băniță, polițist local în Veneția: În vacanță mă întorc des. Am fost la Brașov de Revelion anul trecut, mă întorc la Sinaia cu foarte multă plăcere, pentru că este locul unde am crescut.

Raluca este unul dintre agenții a căror fotografie apare în calendarul poliției locale din acest an.

The post EXCLUSIV O româncă de 27 de ani este polițistă în orașul italian Veneția appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri