Caută
Close this search box.

Geologii fac verificări la Bâzdâna, în Dolj, unde, în fântâni și sub case, există acumulări de gaze

Echipa de specialiști geologi a ajuns miercuri la Bâzdâna, satul în care în fântâni și sub case există acumulări de gaze. Firma care va realiza studiul geofizic le va spune autorităților ce e de făcut pentru ca oamenii să fie în siguranță. Specialiștii au însă nevoie de câteva zile pentru o concluzie.

Pompierii fac măsurători în fiecare zi la Bâzdâna. Și azi au găsit iar o acumulare de gaze într-o locuinţă.

Mr. Marian Costea, pompier, ISU Dolj: Am depistat o concentrație de gaze în interiorul camerei de zi. Am procedat la măsurători mai amănunțite și am considerat că, pentru siguranță, să se mute.

În sat a ajuns și echipa de geologi. A început verifiarile și, dacă va fi nevoie să facă și forări în zonă, vor cere mai întâi autorizațiile necesare.

Nicolae Petrișor, manager, firmă prospecţiuni geologice: Am verificat datele noastre în arhivă, am discutat cu Agenția Națională de Resurse Minerale și avem oarecum formulate niște concluzii, dar sunt pur teoretice. Trebuie verificat. Metodele sunt neinvazive, protejăm mediul, populația.

Daniel Bobin, primarul localităţii Calopăr: Ei deja lucrează, cer informații, fac ce au de făcut, un răspuns o sa avem undeva în 2 zile, cred.

Unii localnici au plecat la rude

Dan Diaconu, prefectul judeţului Dolj: Vedem la ce valoare se ridică cheltuielile, poate de la Guvernul României, dacă nu Consiliul Județean. Am primit sprijinul și acordul Consiliului Local Calopăr. Vedem la ce nivel se ridică.

Oamenii se tem că ar putea fi puşi în situaţia de a pleca din case. Unii s-au mutat deja la rude, în alte localități.

Până acum, concentrații mari de gaze s-au găsit în câteva fântâni din sat, dar și în apropiere de unele locuințe, inclusiv în interiorul acestora. Nu sunt însă tot timpul.

Vineri, o casă a explodat din cauza acumulărilor de gaze și proprietarul a fost rănit. În urma cu doi ani, bărbatul a descoperit o pungă de gaze în solul din curte, atunci când a săpat o fântână. Acum, el a vrut să facă focul în sobă, când s-a produs explozia.

The post Geologii fac verificări la Bâzdâna, în Dolj, unde, în fântâni și sub case, există acumulări de gaze appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri