Caută
Close this search box.

George Simion, întâlniri la vârf în Polonia: “La Varșovia, primit ca acasă”

M-am aflat astăzi în vizită la frații noștri din Polonia, atât pentru a întări relațiile deosebit de frumoase pe care le avem cu colegii noștri din partidul Lege și Justiție, cât și pentru a pune umărul la crearea unui mare grup european, care să reunească toate forțele suveraniste din Uniunea Europeană, a declarat liderul AUR, George Simion.

„Relațiile bilaterale dintre Polonia și România au o tradiție îndelungată, ambele țări realizându-și idealul național aproape simultan la sfârșitul Primului Război Mondial.

Un fapt mai puțin cunoscut de majoritatea oamenilor: minoritatea poloneză a fost singura minoritate al cărei reprezentant a aprobat unirea Basarabiei cu România.

Aceste lucruri nu se uită!

Am avut întâlniri deosebit de fructuoase la Varșovia cu prietenul meu drag Jarosław Kaczyński, Președintele partidului Lege și Justiție (PiS), cu care am vorbit despre viitorul relației de prietenie româno-polone, o relație care a fost, din păcate, ignorată în ultimii ani de către autoritățile de la București.

M-am bucurat să văd o statuie a mareșalului Pidsulski în biroul domnului Kaczyński. Viața eroului Poloniei din perioada interbelică care a îndrăznit să le țină piept atât sovieticilor, cât și naziștilor este cu adevărat demnă de un roman și îi invit pe toți românii să citească despre acesta. Avem nevoie de astfel de modele, mai ales în ziua de astăzi!

Știind că domnul Kaczyński este o rudă îndepărtată a lui Lucjan Skupiewski, un cunoscut medic român de origine poloneză și fost primar al Bucureștiului în perioada interbelică, i-am dăruit acestuia un album fotografic despre București și o carte cu documente despre prietenia româno-polonă.

Astfel de prietenii trebuie să cultivăm în întreaga Uniune Europeană!

Am discutat și despre modelul polonez de guvernare care a permis repatrierea multor polonezi care lucrau în Irlanda sau Marea Britanie.

Polonia este printre puținele țări în această regiune care a reușit sub guvernarea PiS să își dezvolte o economie puternică și durabilă, fapt ce a permis polonezilor plecați în afara țării în căutarea unui trai mai bun să se reîntoarcă la ei acasă și să lucreze liniștiți, într-un mediu competitiv.

ROMÂNIA TREBUIE SĂ URMEZE MODELUL POLONEZ!

Totodată, am abordat și subiectul Rusiei cu domnul Kaczyński, căzând de comun acord că numai printr-o rezistență puternică, militară și diplomatică, a tuturor statelor membre UE, îi putem descuraja pe criminalii precum Putin.

Avem obligația să investim mai mult în armată, să creștem nivelul de cooperare dintre țările membre UE, și să fim pregătiți pentru orice scenariu. Atât polonezii, cât și românii știu foarte bine din propria lor istorie ce se poate întâmpla în cazul în care nu suntem uniți până la capăt!

Desigur, având în vedere pregătirile pentru alegerile europarlamentare din iunie, am discutat cu domnul Kaczyński și despre viitorul Uniunii Europene, identificând punct cu punct lucrurile pe care le avem de făcut împreună de îndată ce vom ajunge în Parlamentul European.

Avem obligația să ne opunem ferm tuturor încercărilor de federalizare a Uniunii și să ne apăram suveranitatea națională în cadrul acestei mari familii europene.

Mă voi reîntoarce cu multă bucurie în Varșovia, un loc unde sunt primit mereu ca acasă de către prietenii noștri polonezi.

Bóg, Honor, Ojczyzna!„ – a spus Simiona

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri