Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de secretar general al NATO, marți, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni.

„Ne aflăm într-un context de securitate în care cred că este momentul ca țara noastră să își asume o și mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euroatlantice. Este o aspirație legitimă a unui stat care a cunoscut în ultimele două decenii transformări radicale și care ar putea contribui cu această experiență la conturarea unei noi viziuni asupra modului în care putem răspunde rapid și eficient unei game variate și complexe de provocări și amenințări”, a declarat șeful statului.

Şeful statului a vorbit despre o nouă perspectivă a Alianţei şi de importanţa Europei de Est în realizarea acesteia.

„Avem o înţelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situaţii de securitate, situaţie dezechilibrată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuţie valoroasă în discuţiile şi deciziile adoptate în cadrul NATO”, a punctat preşedintele Iohannis.

Astfel, a arătat el, „cu o reprezentare echilibrată, puternică şi influentă din această regiune, Alianţa va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor şi preocupărilor tuturor statelor membre”.

 

Anunţul preşedintelui Iohannis vine în anul în care ţara noastră celebrează 20 de ani de la aderarea la Alianţa Tratatului Atlanticului de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri