Caută
Close this search box.

Mai mulți brașoveni, din zona centrală, nevoiți sa-și părăsească locuințele după ce o casă s-a dărâmat parțial

Mai mulți brașoveni trebuie să-și părăsescă locuințele, după ce o casă din centrul vechi s-a dărâmat parțial. De vină pentru această situație este proprietarul unei părți a clădirii care a făcut lucrări de renovare fără autorizație. Autoritățile avertizează că astfel de incidente se pot repetă în centrul istoric și le cer locatarilor să semnaleze orice lucrări pentru a fi verificate.

Totul a început după ce noul proprietar al unei părți din imobil a început lucrări la podul clădirii cu 12 apartamente. În urmă cu o săptămână, o parte din zidul din spate al clădirii s-a prăbușit peste un apartament.

Clădirea e veche de câteva secole, monument istoric clasa B, iar orice lucrare asupra ei trebuie făcută cu mare atenție.

Kristina Creoşteanu, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice: Construcția e nesigură sus. S-a prăbușit toată structura, atât partea de cărămidă, cât și ce a mai rămas din partea de lemn. Ei au dezafectat partea de lemn. Deci, lucrarea a fost fără absolut niciun document de autorizare.

În urmă prăbușirii, o expertiză tehnică a dus la concluzia că sunt în în pericol atît locatarii din clădirea afectată, cât și cei din vecinătate.

Liviu Slavic, expert tehnic atestat: Să presupunem că este un cutremur major, în secunda 2, calcanul poate să cadă. Calcanul dacă a căzut, poate afecta și construcțiile învecinate. În mod implicit, toți locatarii.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis evacuarea locatarilor aflați în pericol. Primăria oferă cazare temporară celor care nu au unde se muta.

Sorin Toarcea, purtător de cuvînt Primăria Brașov: Tuturor celor care sunt proprietari și locuiesc acolo, le punem la dispoziție spații de cazare în clădirile administrate de Direcția de Asistență Socială.

Emil Puşcaşu, şefului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brașov: Sunt 18 camere în care puteți să fiți cazați. Știu că este o bucătărie comună acolo.

Clădirea urmează să fie reparată și consolidată, conform avizelor și recomandărilor experților. În centrul istoric al Brașovului există multe case vechi de sute de ani. Fundația Monumentelor Istorice Brașov îndeamnă locatarii sau vecinii imobilelor supuse lucrărilor de renovare să facă sesizări despre orice lucrare observă, pentru a se verifica legalitatea și corectitudinea intervențiilor.

The post Mai mulți brașoveni, din zona centrală, nevoiți sa-și părăsească locuințele după ce o casă s-a dărâmat parțial appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri