Caută
Close this search box.

Militar la școala de piloți de drone din Ucraina: „Sarcina noastră e foarte importantă: apărăm cerul şi pământul”

În ultimele zile, aparatele de zbor ucrainene fără pilot au distrus 12 la sută din capacitatea de rafinare a petrolului rusesc.

În regiunea Cerkasi, din centrul Ucrainei, au loc cursuri extrem de importante în bătălia cu rușii. Până cum, 150 de piloți au fost calificați pentru treizeci de unități ale forțelor de apărare.

Militarii sunt instruiți gratuit, iar școala durează cinci luni.

Ucrainenii au atacat cu drone aeroportul Domodedovo din Moscova

Aeroportul Domodedovo, din Moscova, a fost vizat de un atac cu drone ucrainene. Rușii spun că aparatele de zbor au fost interceptate, dar imaginile care circulă pe rețelele sociale arată că cel puțin o dronă a lovit o magazie a aeroportului şi aceasta a luat foc. Autorităţile au suspendat imediat mai multe curse şi au mărit paza.

Militar: Infanteria stă la 100 de metri distanță, iar operatorii de drone stau la cel puțin un kilometru distanță. E mai sigur, că avem o singură viață. Nu am avut niciodată o telecomandă până acum și, de îndată ce am luat-o, mi-am dat seama că e pentru mine.

Militarii sunt învățați să folosească același aparate de zbor cu scopul distrugerii dronelor de atac ale inamicului.

Oleksandr Kolomin, comandantul grupului mobil: „Inamicul este viclean şi îşi schimbă tactica întruna, încercând să scape. Este foarte probabil că ne spionează poziţiile ca să ne ocolească, dar noi suntem mai agili, mai mobili, antrenaţi pentru asta. Sarcina noastră e foarte importantă: apărăm cerul şi pământul.”

Aceste echipe mobile au reușite incredibile. Armata ucraineană spune că, de la începutul războiului, rușii au aruncat în luptă aproape 4000 de drone kamikaze, iar aceste unități au reușit să doboare 3000.

Ucraina evacuează regiunea Sumî din nordul țării, din cauza bombardamentelor intense ale rușilor

Autoritățile ucrainene evacuează masiv regiunea Sumî din nordul țării. Decizia a fost luată în urma bombardamentelor intense ale rușilor în această zonă de frontieră.

The post Militar la școala de piloți de drone din Ucraina: „Sarcina noastră e foarte importantă: apărăm cerul şi pământul” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri