Caută
Close this search box.

Netanyahu susține că Israelul va continua ofensiva militară la Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică că va continua ofensiva militară la Rafah, unde se adăpostesc 1,5 milioane de palestinieni strămutați, în ciuda avertismentului președintelui american Joe Biden că acest lucru ar reprezenta o „linie roșie”, potrivit CNN.

Comentariile liderului israelian au loc în timp ce a început luna sfântă a musulmanilor, Ramadanul, iar negocierile pentru încetarea focului stagnează.

Oficialii israelieni au avertizat anterior că, dacă ostaticii deținuți în Gaza nu se vor întoarce acasă până la începutul Ramadanului, vor lansa o ofensivă militară în Rafah.

Israelul nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza, atenţionează preşedinta Comisiei Europene

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt situaţiei disperate a civililor aflaţi în Fâşia Gaza, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul german de televiziune ZDF, informează DPA.

Netanyahu a declarat că operațiunea din orașul din sudul țării nu va dura mai mult de două luni, dar nu a oferit detalii cu privire la acest termen. De asemenea, el a negat afirmația lui Biden potrivit căreia „mai mult rănește decât ajută” Israelul prin faptul că nu reușește să limiteze numărul victimelor civile din Gaza.

Administrația Biden nu anticipează că forțele israeliene își vor extinde iminent operațiunile militare în Rafah, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Șeful Organizației Națiunilor Unite pentru ajutor umanitar a avertizat că o invazie terestră în Rafah ar putea duce la „un măcel”.

A început Ramadanul, luna sfântă pentru credincioșii musulmani

A început Ramadanul, luna sfânta a Islamului. În această perioadă, credincioșii musulmani țin post negru din zori și până după apus.

The post Netanyahu susține că Israelul va continua ofensiva militară la Rafah appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri