Caută
Close this search box.

Nicolae Ciucă: Salut decizia președintelui de a candida la NATO

Nicolae Ciucă: Salut decizia președintelui de a candida la NATO

Preşedintele Senatului și liderul liberalilor Nicolae Ciucă a salutat decizia şefului statului Klaus Iohannis de a intra în competiţia pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, precizând că PNL susţine „nemijlocit” acest demers.

„Salut decizia preşedintelui României de a candida pentru funcţia de secretar general al NATO. PNL susţine nemijlocit acest demers al şefului statului, care ar putea intra în istorie drept primul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice provenit din Europa de Est. Este un moment care marchează modul în care România poate fi reprezentată, la 20 de ani de la aderarea la NATO”, conform TVRInfo.

El a menţionat că, într-un astfel de context geopolitic şi strategic sensibil, este nevoie ca o asemenea funcţie să revină unui lider pro-occidental, care a ocupat o înaltă demnitate publică în Europa de Est.

Potrivit liderului PNL, în interiorul NATO România este un aliat de încredere, care îşi respectă angajamentele, iar această candidatură este sprijinită şi de tot ceea ce a realizat Armata Română în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri