Caută
Close this search box.

Rusia a adăugat ”mișcarea LGBT” pe lista organizațiilor extremiste și teroriste

Rusia a adăugat ceea ce numește „mișcarea LGBT” pe o listă de organizații extremiste și teroriste, a anunțat vineri presa de stat, potrivit Reuters.

Măsura a fost luată în conformitate cu o hotărâre a Curții Supreme a Rusiei din noiembrie anul trecut, potrivit căreia activiștii LGBT ar trebui să fie desemnați ca extremiști, o măsură despre care reprezentanții homosexualilor și transsexualilor au declarat că se tem că va duce la arestări și urmăriri penale.

Lista este menținută de o agenție numită Rosfinmonitoring, care are puterea de a îngheța conturile bancare ale celor peste 14.000 de persoane și entități desemnate ca fiind extremiști și teroriști. Acestea variază de la Al Qaeda la gigantul tehnologic american Meta și asociați ai regretatului lider al opoziției ruse Aleksei Navalnîi.

Noua listă se referă la „mișcarea socială internațională LGBT și la unitățile sale structurale”, a declarat agenția de știri de stat RIA.

Ca parte a unei schimbări sub conducerea președintelui Vladimir Putin către ceea ce el prezintă ca fiind valorile familiale care contrastează cu atitudinile occidentale decadente, Rusia a înăsprit în ultimul deceniu restricțiile privind exprimarea orientării sexuale și a identității de gen.

Printre alte măsuri, a adoptat legi care interzic promovarea relațiilor sexuale „netradiționale” și a interzis schimbările legale sau medicale de sex.

The post Rusia a adăugat ”mișcarea LGBT” pe lista organizațiilor extremiste și teroriste appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri