Caută
Close this search box.

Rusia amenință Occidentul: Sunt statele dumneavoastră dispuse să poarte un război împotriva Rusiei? Cetățenii europeni cunosc măcar consecințele acțiunilor dumneavoastră?

În Consiliul de Securitate ONU, Rusia amenință statele care susțin Kievul să fie pregătite pentru consecințe și critică exportul de tehnologie militară către Ucraina. Din discursul ambasadorului rus a lipsit complet orice mențiune referitoare la atacurile aeriene devastatoare din ultimele nopți, precum și orice referire la importurile Rusiei de drone și rachete, ilegale din cauza sancțiunilor și rezoluțiilor ONU.

La  Consiliul de Securitate, ambasadorul Rusiei a cerut discutarea livrărilor de armament către Ucraina, a dat vina pe Occident pentru situația în care se află populația ucraineană, și a amenințat statele europene.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia: Recunoașteți că, prin declarații iresponsabile, creșteți mizele și sunteți răspunzători de a duce conflictul într-o nouă dimensiune, acută și imprevizibilă? Sunt statele dumneavoastră dispuse să poarte război împotriva Rusiei? Iar cetățenii europeni cunosc măcar consecințele acțiunilor dumneavoastră?

Mai mulți reprezentanți internaționali au observat că ambasadorul rus a trecut complet sub tăcere atacurile cu rachete asupra Ucrainei – încetate cu doar câteva ore înaintea ședinței consiliului de Securitate. Și au amintit, legat de livrări de armament, că Rusia însăși se înarmează cu încălcarea flagrantă a rezoluțiilor ONU.

Ambasadorul Franţei la ONU, Nicolas de Riviere: Aceste atacuri aeriene sunt cu atât mai grave după evenimentele tragice de la Odessa și Myrnohrad. Ca să le poată comite, Rusia a încălcat rezoluțiile Consiliului de Securitate, prin cumpărarea de drone provenite din Iran și de rachete balistice achiziționate din Coreea de Nord.

Atacurile din ultimele nopți au fost printre cele mai devastatoare asupra infrastructurii ucrainene.

The post Rusia amenință Occidentul: Sunt statele dumneavoastră dispuse să poarte un război împotriva Rusiei? Cetățenii europeni cunosc măcar consecințele acțiunilor dumneavoastră? appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri