Caută
Close this search box.

Rusia vizează infrastructura energetică din Harkov. Cel puțin 15 explozii și multiple întreruperi de energie electrică au afectat oraşul

Forțele rusești au atacat infrastructura energetică din orașul Harkov în noaptea de 22 martie, provocând cel puțin 15 explozii și multiple întreruperi de energie electrică în oraș, scrie The Kyiv Independent.

În jurul orei locale 5:08 a.m., guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Syniehubov, a raportat că Rusia a efectuat 15 lovituri asupra instalațiilor energetice din Harkov și că orașul a rămas aproape complet fără energie electrică.

Primarul orașului Harkov, Ihor Terekhov, a anunțat anterior că locuitorii se confruntă cu întreruperi în alimentarea cu apă a orașului din cauza unor pene de curent la substațiile locale de pompare.

Rapoartele privind victimele civile sau alte pagube aduse infrastructurii civile nu sunt încă disponibile.

De la debutul invaziei la scară largă, Rusia vizează în mod regulat echipamente și instalații asociate cu infrastructura energetică a Ucrainei, provocând întreruperi în furnizarea de energie electrică, apă și încălzire.

Harkovul a fost în prim-planul loviturilor rusești de la declanșarea invaziei la scară largă. A fost supus mai multor atacuri mortale în timpul iernii, când Rusia a lansat atacuri masive cu rachete împotriva Ucrainei.

The post Rusia vizează infrastructura energetică din Harkov. Cel puțin 15 explozii și multiple întreruperi de energie electrică au afectat oraşul appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri