Caută
Close this search box.

Ucraina anunţă că a lovit cu o rachetă nava de desant „Konstantin Olşanski” pe care Rusia o capturase de la ea în 2014

Ucraina a lovit cu o rachetă nava de desant „Kostantin Olşanski”, pe care Rusia a capturat-o de la Ucraina în 2014, a anunţat marţi dimineaţa purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene Dmitro Pletenciuk, informează Reuters.

„La ora actuală, această navă nu mai este capabilă să lupte”, a declarat Pletenciuk la televiziunea naţională.

Deocamdată, Rusia nu a făcut comentarii pe subiect.

Rusia a capturat nava „Konstantin Olşanski” de la Ucraina, alături de cea mai mare parte a forţelor navale ucrainene, atunci când trupele ruse au ocupat Peninsula Crimeea în 2014.

„Ea fusese reparată şi era pregătită pentru a fi folosită împotriva Ucrainei, prin urmare s-a luat din păcate decizia de a lovi această navă”, a explicat Pletenciuk.

El a adăugat că pentru lovirea navei a fost folosită o rachetă anti-navă Neptun, produsă în Ucraina.

Ucraina, care încă mai controlează câteva sute de kilometri din coasta Mării Negre, în pofida ocupării de către Rusia a unor regiuni sudice ucrainene, nu are nave de război de mari dimensiuni.

Însă, Kievul a întreprins în ultimele luni o serie de lovituri reuşite asupra Flotei ruse de la Marea Neagră, folosind rachete sau drone maritime.

Duminică, armata ucraineană a revendicat lovituri asupra altor două nave de desant ruse în Crimeea.

The post Ucraina anunţă că a lovit cu o rachetă nava de desant „Konstantin Olşanski” pe care Rusia o capturase de la ea în 2014 appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri