Caută
Close this search box.

Valeri Zalujnîi, propus ca ambasador al Ucrainei în Marea Britanie

Valeri Zalujnîi, propus ca ambasador al Ucrainei în Marea Britanie

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus candidatura lui Valeri Zalujnîi pentru funcția de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie, potrivit AFP.

„Președintele a aprobat candidatura lui Valery Zalujnîi pentru postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Regatul Unit”, a precizat ministerul într-un comunicat, la o lună după această schimbare majoră la conducerea armatei ucrainene, decisă de președintele Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a avut cu Valeri Zalujnîi, „generalul de oțel”, iubit de popor, o discuție sinceră, înainte de a-l înlocui cu Oleksandr Sîrski. A fost o discuție despre ce trebuia schimbat urgent în Armată.

Zelenski era îngrijorat, după cum el însuși a admis, că percepția publică era afectată de sentimentul că lucrurile stagnează în regiunile sudice și că devin tot mai dificile în Donețk.

Noul comandant al Armatei din Ucraina, Oleksandr Sîrski, care s-a aflat la conducerea Forțelor terestre încă de când Rusia a invadat, a fost criticat că a extins apărarea Bahmutului cu prețul prea multor vieți, conform TVRInfo.

Subordonații l-au descris ca fiind lipsit de empatie, iar unii soldați l-au numit „Generalul 200”, unde 200 este codul militar pentru „ucis în misiune”.

Demiterea generalului Zalujnîi marchează o etapă crucială în război. A deschis Zelenski Cutia Pandorei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri