Caută
Close this search box.

Valeria Herdea, şefa CNAS, consiliată de un liberal expert în cârciumi

Valeria Herdea, şefa CNAS, consiliată de un liberal expert în cârciumi

Șefa CNAS, consiliată de sinecurist crâșmar. Liberalul Adrian Codruț Codreanu, inspector la Direcția de Administrare a Domeniului Public Sectorul 3 și patron al unei cârciumi din Centrul Vechi al Bucureștiului, a fost angajat pe funcția de consilier al Valeriei Herdea, noua șefă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Fără nici un fel experiență în domeniul asigurărilor de Sănătate, Adrian Codruț Codreanu este subalternul pe linie de partid al liberalului Andrei Baciu, actualul șef PNL Sector 3, fost șef CNAS, acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în Dosarul Vaccinurilor.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, care va candida din partea PSD pentru un nou mandat de primar, și-a asigurat liniștea în Consiliul Local, după ce a împărțit funcțiile din administrația publică și a făcut angajări pe criterii politice.

Unul dintre cei angajați de la liberali a fost Adrian Codruț Codreanu, membru PNL Sector 3.

Acestuia i s-a găsit un loc călduț la Direcția de Administrare a Domeniului Public (DADP) Sector 3, de unde a încasat anul trecut un salariu de 78.000 lei. Adică 6.500 lei pe lună, echivalentul a 1.300 de euro, conform defapt.ro.

Pe lângă locul de muncă plătit din bani publici, liberalul Adrian Codruț Codreanu este administratorul și asociatul majoritar al firmei Lloyds Pub SRL, care deține o cârciumă cu același nume, pe strada Mavrogheni, din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Celălalt asociat de la Lloyds Pub este alt liberal, Cătălin Florin Moldoveanu, consilier local tot la Sectorul 3. Firma celor doi liberali a avut în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri netă de aproximativ 250.000 de lei și un profit de peste 74.000 de lei, cu un singur angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri