Caută
Close this search box.

Viktor Orban atacă „lăcustele” din Occident, într-o tiradă anti-UE

Viktor Orban atacă "lăcustele" din Occident, într-o tiradă anti-UE

Viktor Orban atacă „lăcustele” din Occident, într-o tiradă anti-UE. “Nu avem de ales decât să ocupăm Bruxelles-ul”, a declarat premierul maghiar, în faţa susținătorilor săi.

Primul ministru ungar Viktor Orbán a hulit Occidentul într-un discurs înflăcărat anti-Uniunea Europeană, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, îndemnându-și susținătorii „să ocupe Bruxelles-ul”, prin viitoarele alegeri europene.

“Încep războaie, sfâșie lumile, redistribuie granițele și năpădesc tot, ca niște lăcuste”, a spus Orbán unei mulțimi adunate la Budapesta, referindu-se la oamenii din lumea occidentală“, adăugând: „Noi, maghiarii, trăim diferit și vrem să trăim diferit”, a spus Orban.

În discursul său, Orbán și-a îndemnat fanii să voteze la alegerile europene din iunie, pentru a alege între “Bruxelles și libertatea maghiară”.

“Dacă dorim să păstrăm libertatea și suveranitatea Ungariei, nu avem de ales decât să ocupăm Bruxelles-ul”, a spus premierul maghiar, conform Politico.

Relațiile dintre Budapesta și Bruxelles s-au deteriorat dramatic, în ultimii ani. UE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la regresul democraţiei din Ungaria și legăturile lui Orbán cu Rusia, în ciuda invaziei pe scară largă a Ucrainei, de către Vladimir Putin.

Orbán a devenit din ce în ce mai vocal, în legătură cu animozitatea sa faţă de UE, în timp ce împiedică încercările blocului de a sprijini Kievul și de a ratifica oferta Suediei, de a adera la NATO, în care Ungaria este membru.

Vineri, premierul maghiar nu s-a ferit să vorbească despre numeroasele sale ranchiuni împotriva Bruxelles-ului, acuzând UE de abandonarea europenilor și conducerea continentului spre război.

“Acum, vom merge la Bruxelles, iar noi înșine vom aduce schimbări în UE”, a spus premierul maghiar.

Ultimele comentarii ale lui Orbán vin la doar o zi după ce ambasadorul Statelor Unite la Budapesta, David Pressman, a criticat antitudinea antiamericană neîncetată a Budapestei și relația sa extinsă cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri