Caută
Close this search box.

Zvon despre înlocuirea gen. Valeri Gherasimov, şeful Armatei Ruse

Zvon despre înlocuirea gen. Valeri Gherasimov, şeful Armatei Ruse

În cursul zilei de marți, 13.03.2024, pe rețelele de socializare au apărut o serie de postări privind înlocuirea din funcție a șefului Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate (FA) ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov.

Pentru sprijinirea acestor afirmații, pe Internet a fost postat draftul unui document, care se pretinde a fi o rezoluție a Guvernului Federației Ruse, prin care generalul colonel Viktor Poznikhir este numit în funcția de șef interimar al SMG al FA.

Sursele susțin că documentul a fost publicat pe Portalul cu informații juridice al Federației Ruse, similar cu Monitorul Oficial din România.

Cel mai probabil informația este un fake news, ținând cont de următoarele considerente:

– numirile în funcții la vârful armatei ruse se fac prin decret prezidențial și nu prin rezoluție a guvernului;

– documentul în cauză nu se regăsește pe Portalul cu informații juridice, ceea ce înseamnă că nu a fost adoptat oficial;

– rezoluția apărută pe Internet nu are niciun fel de însemne oficiale: nu poartă antetul Guvernului rus, nu are număr sau dată de adoptare, nu este semnat și nu poartă mențiunea expresă că documentul are o semnătură electronică.

Generalul de armată Valeri Gherasimov a fost numit în funcția de șef al SMG al FA ale Federației Ruse pe 9 noiembrie 2012, conform defensenews.ro.

Acesta nu numai că este considerat principalul ideolog al războiului hibrid declanșat împotriva Ucrainei în anul 2014, dar este și una dintre figurile principale ale armatei ruse în ultimele conflicte moderne, din Georgia, Siria și Ucraina.

De peste un an de zile, generalul Gherasimov se află și la conducerea Grupării rusești de trupe întrunite care participă la operația militară specială din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri