Caută
Close this search box.

A fost condamnată la moarte, după ce a furat 44 de miliarde de dolari

Un tribunal din orașul Ho Chi Minh a condamnat-o la moarte, joi, pe Truong My Lan, șefa unei companii vietnameze, într-un caz de fraudă în care procuratura a estimat daune în valoare totală de 25 de miliarde de euro, cel mai mare scandal financiar din istoria țării, scriu AFP și BBC.

O bogată femeie de afaceri, de 67 de ani, a fost condamnată la moarte, joi, pentru că a jefuit sistematic una dintre cele mai mari bănci din Vietnam, pe o perioadă de 11 ani.

Truong My Lan a fost găsită vinovată de deturnare de fonduri, mită şi încălcări ale reglementărilor bancare, scrie Reuters.

Este un verdict rar, fiind una dintre puținele femei din Vietnam care a fost condamnată la moarte pentru infracţiuni financiare.

Procesul, care a început pe 5 martie şi s-a încheiat mai devreme decât era planificat, este parte a campaniei anticorupţie pe care liderul Partidului Comunist, Nguyen Phu Trong, a promis-o de mulţi ani.

Truong My Lan este acuzată că a contractat împrumuturi de 44 de miliarde de dolari de la Banca Comercială Saigon. Acum ar trebui să dea înapoi 27 de miliarde de dolari, dar procurorii spun că aceşti bani nu vor fi recuperați niciodată, potrivit BBC.

Autoritățile, în mod obișnuit foarte discrete în Vietnam, au fost neobișnuit de deschise cu privire la acest caz, oferind presei detalii foarte amănunțite.

2.700 de persoane au fost chemate să depună mărturie. Sunt implicați 10 procurori de stat și aproximativ 200 de avocați în acest proces.

Dovezile sunt în 104 cutii cu o greutate totală de șase tone. 85 de inculpați au fost judecați alături de Truong My Lan, care a negat acuzațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri