Caută
Close this search box.

Armata ucraineană a declarat că a doborât un bombardier strategic rusesc Tu-22M3, capabil să transporte arme nucleare

Armata ucraineană a declarat că a doborât un bombardier strategic rusesc Tu-22M3 în urma unui atac al Rusiei cu rachete şi drone asupra oraşelor ucrainene la primele ore ale zilei de vineri, relatează Reuters.

Pentru prima oară, unităţi de rachete antiaeriene ale Forţelor aeriene, în cooperare cu Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării (GUR), au doborât un bombardier strategic cu rază lungă de acţiune Tu-22M3, purtător de rachete de croazieră Kh-22, ce sunt utilizate de teroriştii ruşi pentru a ataca oraşele paşnice ucrainene”, a declarat comandantul Forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Un bombardier strategic Tu-22M3 al Forţelor Aerospaţiale ruse s-a prăbuşit vineri în regiunea Stavropol (în sudul Rusiei) în timp ce se întorcea la bază după o misiune de luptă, a anunţat anterior Ministerul Apărării rus, citat de EFE.

Ministerul a anunţat că avionul nu transporta rachete şi că a căzut într-o zonă nepopulată, fără a provoca distrugeri. „Potrivit datelor preliminare, cauza incidentului a fost o defecţiune tehnică”, se arată în comunicatul oficial.

Cinci scenarii pentru viitorul Rusiei. O analiză marca Stephen Kotkin

Vladimir Putin a împlinit 71 de ani pe 7 octombrie, ziua în care Hamas a atacat Israelul. Președintele Rusiei a luat evenimentul violent drept un cadou de ziua sa; a schimbat contextul din jurul agresiunii sale din Ucraina.

„Piloţii s-au catapultat. Trei membri ai echipajului au fost evacuaţi de echipele de salvare. Căutarea unuia dintre piloţi este în curs de desfăşurare”, se arată în comunicatul ministerului, citat de agenţia oficială de presă TASS, în care se precizează că echipajul era constituit din patru piloţi.

Tu-22M3 (Backfire, conform clasificării NATO) este un bombardier supersonic cu aripi cu geometrie variabilă, capabil să transporte arme nucleare, notează EFE.

Astfel de bombardiere au fost folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina cu rachete din propriul spaţiu aerian, departe de raza de acţiune a apărării antiaeriene ucrainene.

Ucraina a anunţat vineri dimineaţă că cel puţin opt persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise la primele ore ale zilei în regiunea Dnipropetrovsk, centrul ţării, în urma unui atac rusesc cu rachete. 

Preluare: Agerpres

The post Armata ucraineană a declarat că a doborât un bombardier strategic rusesc Tu-22M3, capabil să transporte arme nucleare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri