Caută
Close this search box.

Atac major cu tancuri al rușilor, respins lângă Avdiivka

Atac major cu tancuri al rușilor, respins lângă Avdiivka

Ucraina a reuşit să respingă unul dintre cele mai mari atacuri ruseşti cu tancuri din ultimele 6 luni. Atacul a avut loc sâmbătă, 30 martie, în direcţia Avdiivka din estul ţării.

Este un semnal pozitiv privind capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva unei ofensive a ruşilor care ar putea avea loc în vara acestui an, arată analiştii Institutului pentru Studiul Războiului de la Washington.

Aceste imagini filmate de militarii brigăzii a 25-a aeropurtate ucrainene nu sunt singurele care arată prăpădul făcut în rândul tancurilor şi blindatelor ruseşti. Sunt imagini aeriene care surprind momentul scoaterii din funcţiune a tancurilor ruseşti cu lovituri din dronă şi cu lansatoare Javelin.

Rușii au atacat cu un batalion format din aproape 50 de tancuri și blindate. Ucrainenii au distrus în total 20 dintre ele. Este cel mai mare atac rusesc eșuat, după asaltul din octombrie anul trecut asupra orașului Avdiivka, conform TVRInfo.

Atacul respins indică faptul că ucrainenii au capacitatea de a se opune asalturilor ruseşti şi chiar unei ofensive a ruşilor din vara acestui an. Sunt estimări ale Institutului pentru Studiul Războiului.

Rezistență există în ciuda faptului că se confruntă cu o lipsă cronică de muniţii. Preşedintele Zelenski a vorbit pentru prima dată deschis despre o posibilă contraofenisvă rusă în vara acestui an.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „Este important să le transmitem partenerilor noştri această informaţie şi le spunem că ruşii pregătesc o contraofensivă. Ar putea avea loc la sfârşitul lui mai sau în iunie.”

Potrivit Institutului pentru studiul Războiului, ruşii nu ar avea forţa să pornească contraofensiva pe mai multe fronturi şi cel mai probabil vor ataca în Doneţk, din direcţia Avdiivka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri