Caută
Close this search box.

Biden: „Aproape toate” dronele și rachetele iraniene au fost interceptate. Președintele american va convoca o reuniune a liderilor G7 duminică

Președintele american Joe Biden a spus că aproape toate dronele și rachetele lansate din Iran au fost interceptate, adăugând că va convoca o reuniune a liderilor G7 duminică, potrivit The Guardian.

Condamnând atacul, președintele SUA a declarat într-o declarație de la Casa Albă că Iranul a fost ajutat de aliații săi regionali din Yemen, Siria și Irak.

La îndrumarea mea, pentru a sprijini apărarea Israelului, armata americană a mutat avioane și distrugătoare de apărare împotriva rachetelor balistice în regiune în cursul săptămânii trecute. Mulțumită acestor desfășurari și abilităților extraordinare a militarilor noștri, am ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele care soseau, a adăugat președintele american.

Biden spune că a reafirmat angajamentul „de fier” al Americii față de Israel în apelul său cu Benjamin Netanyahu.

I-am spus că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra și de a învinge chiar și atacurile fără precedent, trimițând un mesaj clar inamicilor săi că aceștia nu pot amenința în mod eficient securitatea Israelului.

Conflictul Iran-Israel: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, duminică

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu,

The post Biden: „Aproape toate” dronele și rachetele iraniene au fost interceptate. Președintele american va convoca o reuniune a liderilor G7 duminică appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri