Caută
Close this search box.

Care este clasamentul celor mai bogați români din revista Forbes

ion ţiriac

Revista Forbes a publicat marți lista miliardarilor lumii, în care șase dintre aceștia sunt români: Daniel Dines – fondatorul  UiPath, frații Pavăl – cofondatorii Dedeman, Ion Țiriac – om de afaceri, Ion Stoica – cofondator Databricks, Matei Zaharia – cofondator Databricks, potrivit Știrile ProTv.

Cel mai bogat român în acest clasament este Daniel Dines, fondatorul și CEO al UiPath, gigantul tehnologic românesc. Averea sa impresionantă de 2,7 miliarde de dolari îl plasează la locul 1.238 în clasamentul global al miliardarilor Forbes. Dines a reușit să își consolideze poziția în top datorită succesului UiPath, care a fost listat pe bursa din New York în 2021.

Ion Țiriac, un nume venerat în istoria tenisului și în lumea afacerilor, se află printre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari. Țiriac ocupă locul 1.545 în clasamentul Forbes în care a intrat prima dată în 2019, în prezent fiind un om de afaceri în domenii precum bancar, asigurări, imobiliare și auto.

Dragos Pavăl, în vârstă de 57 de ani, este al treilea cel mai bogat român din revista Forbes. Acesta ocupă poziția 1.623 în clasamentul în care a intrat în 2022, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari. Cofondatorul firmei de bricolaj Dedeman are în prezent o avere estimată de 2 miliarde de dolari.

Fratele său, Adrian Pavăl, în vârstă de 55 de ani și cofondator al Dedeman, se alătură listei miliardarilor cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, ocupând locul 2.152 în topul Forbes. El a intrat în clasament în 2022, inițial cu o avere de un miliard de dolari, care a crescut la 1,1 miliarde de dolari în 2023 și a ajuns la 1,4 miliarde de dolari în 2024.

Ion Stoica, în vârstă de 59 de ani, se numără printre miliardarii României, ocupând poziția a cincea în clasament. El este cofondator și președinte executiv al startup-ului de software Databricks, evaluat la suma de 38 de miliarde de dolari în august 2021. Cei mai cunoscuți investitori ai companiei sale sunt Microsoft și Amazon. Stoica se clasează pe poziția 2.410 în clasamentul Forbes, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, o valoare similară cu cea din anul precedent.

La aceeași poziție în clasamentul Forbes, 2.410, se regăsește și partenerul său de afaceri, Matei Zaharia, în vârstă de 38 de ani. Zaharia este cofondator și director de tehnologie al startup-ului de software Databricks și are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri