Caută
Close this search box.

Cine este omul de care se teme cel mai mult Erdogan

Cine este omul de care se teme cel mai mult Erdogan

Primarul recent reales al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, se profilează ca principalul contestatar al domniei preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Dar, în unele privinţe, el calcă pe urmele liderului turc, care a condus oraşul în anii 1990, relatează Reuters.

În afară de faptul că au condus cel mai mare oraş al ţării, ambii au rădăcini familiale în regiunea estică a Mării Negre şi ambele cariere politice au fost împiedicate de instanţele din Turcia. În tinereţe, amândoi au fost şi fotbalişti pasionaţi.

După ce a obţinut o victorie răsunătoare şi şi-a păstrat postul la alegerile de duminică pentru Primăria Istanbulului, Ekrem Imamoglu, în vârstă de 53 de ani, este acum un potenţial viitor preşedinte, în opinia multor analişti.

Alegătorii i-au trimis un mesaj direct lui Erdogan, a declarat Imamoglu după alegeri. „Cei care nu înţeleg mesajul naţiunii vor pierde în cele din urmă”, a previzionat el, conform News.ro.

Dar, deşi au în comun o capacitate puternică de a atrage alegătorii, ei diferă atunci când vine vorba de politică.

Însuşi Imamoglu, fost om de afaceri şi un caracter afabil, a recunoscut acest lucru: „Ideile noastre sunt în mare parte opuse”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri