Caută
Close this search box.

Ciolacu: În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Dimensiunea reprezentanţelor diplomatice trebuie modificată

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, a declarat vineri, că Ministerul Afacerilor Externe parcurge procedura de reorganizare ca şi celelalte ministere, conform legii în vigoare, și a precizat că dimensiunea reprezentanţelor diplomatice din Emiratele Arabe Unite trebuie modificată conform cu aşteptările românilor.

„Toate ministerele, conform legii în vigoare, se reorganizează, inclusiv ministerul de Externe. Mai mult, vedeţi care este dinamica. În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Este normal ca dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor, din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată ca să fim conform cu aşteptarea românilor. (…). Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile? În alte părţi ale lumii nu mai merg, acolo retragem din personal. Legea prevede reorganizarea ministerului în integralitatea sa”, a declarat Marcel Ciolacu, la o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei în Emiratele Arabe Unite.

Premierul a precizat că planul de reorganizare a MAE este în curs de procedură, urmând să treacă şi de filtrul Ministerului Justiţiei sub aspectul legalităţii şi apoi să intre în transpunere.

Legat de reaşezarea ministerelor, Ciolacu a precizat că, în prezent, planul de reorganizare al Ministerul Agriculturii este în curs de transpunere

The post Ciolacu: În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Dimensiunea reprezentanţelor diplomatice trebuie modificată appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri