Caută
Close this search box.

CNA anunță un acord de colaborare cu omologii din Franța

CNA anunță un acord de colaborare cu omologii din Franța

Reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului au semnat un acord de colaborare cu omologii din Franța, pentru a adapta legislația românească la provocările cu care se confruntă astăzi mass media. Cele două instituții își propun să vină cu soluții și pentru una dintre cele mai fierbinți probleme din mediul online: fenomenul Deep Fake.

Consiliul Național al Audiovizualului și Autoritatea de Reglementare pentru Comunicații Audiovizuale Digitale din Franța încep o colaborare pentru a identifica și reglementa provocările la care vor fi expuse mijloacele de comunicare în masă.

Monica Gubernat, preşedinte CNA: Acest acord marchează începutul unei colaborări semnificative, bazată pe cadrul legislativ comun, directiva serviciilor media audiovizuale, dar și pe regulamentele europene complementare, adică DSA.

Una dintre provocări este eradicarea fenomenului deep fake, conform TVRInfo.

Roch-Olivier Maistre, preşedinte ARCOM: În față acestor bulversări aduse și care urmează să fie accelerate de inteligența artficială, reglementările trebuie să se adapteze constant la evoluția acestui peisaj și trebuie să capete o dimensiune europeană foarte importantă.

Valentin Jucan, vicepreşedinte CNA: Avem discuții cu colegii de la ANCOM, DNSC și ICI, pentru a putea veni cât mai repede cu o metodă clară, transparentă, bazată pe criterii prin care să identificăm acest tip de deep fake și să-l combatem în minute, zeci de minute.

Cele două instituții analizează acest fenomen, mai ales în contextul anului electoral. Vor că blocarea acestor instrumente de manipulare să nu afecteze libertatea de exprimare și corectă informare a cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri