Caută
Close this search box.

Criza din Orientul Mijlociu afectează piețele. Barilul de petrol a scăzut

Criza din Orientul Mijlociu afectează piețele. Barilul de petrol a scăzut

Tensiunile dintre Iran și Israel au ecou pe piețele economice. Barilul de petrol, care inițial s-a scumpit, nu a urmat previziunile analiștilor și are un preț mai mic acum, la începutul săptămânii.

Dar s-au scumpit aurul și criptomonedele și au crescut acțiunile companiilor de armament. Specialiștii spun însă că e bine să fim atenți, dacă vrem să investim în această perioadă.

Vineri, când toată lumea vorbea despre un atac inevitabil al Iranului asupra Israelului, barilul de petrol înregistra o scumpire cu 1%.

Imediat după atac, analiștii susțineau chiar că petrolul se va scumpi în continuare. Săptămâna a început însă cu o ușoară scădere a cotațiilor şi au fost tranzacţii şi sub 90 de dolari barilul.

Aurul însă a început săptămâna cu preţuri în creştere, după ce în weekend o uncie s-a tranzacţionat cu valori mai mici decât în zilele precedente. În câteva ore, prețul aurului a crescut cu aproape jumătate de procent, față de cotația anterioară, conform TVRInfo.

O revenire ușoară s-a înregistrat și pe piața criptomonedelor. Bitcoin a deschis săptămâna cu o creștere cu 1%.

Iar pe bursă, unele companiile de armament și apărare și-au vândut acțiunile și cu 2 % mai scump.

Impactul tensiunilor din zona Orientului Mijlociu este, deocamdată, moderat spune directorul FMI. Este însă nevoie de prudență în continuare.

Ministerul de Externe le recomandă românilor să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. În aceste condiţii, pot apărea pierderi şi în turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri